fbpx

VILLA
NEVANLINNA

Asiakas: Hanno Nevanlinna
Sijainti: Espoo
Valmistumisvuosi: 2019
Kerrosala: n. 300 m2

nevanlinna-1
nevanlinna-4

Ekologinen koti merinäköalalla

Villa Nevanlinna on uniikki, luonnonmateriaalein tehty koti merinäköalalla. Koko talon arkkitehtuuri on rakennettu näköala edellä. Luonto on läsnä muuallakin kuin näkymissä, talo on massiivipuusta rakennettu ja vuorattu sisältä koivulla sekä ulkoa lehtikuusella ja kivellä.

”Talo tehtiin merinäköala edellä. Se käytännössä tarkoitti, että esimerkiksi terassikaiteita ei tullut maiseman eteen. Voi sanoa, että koti on Fimman toimesta antaumuksella rakennettu ja ylpeydellä tehty. Lisäksi puu on siitä täydellinen materiaali, että se on epätäydellinen. ” Hanno Nevanlinna

Kaikki tällä Westendin alueella olevat talot ovat pääsääntöisesti kivitaloja. Nevanlinnan perhe halusi kuitenkin ekologisemman ja sisäilmaltaan toimivamman puutalon. Ensimmäinen ajatus oli rakentaa kivitalo, sen jälkeen tuli ajatus hirsitalosta, joka lopulta päättyi ideaan modernimmasta massiivipuutalosta.

Nevanlinnan massiivipuutalolle ominaista on, että tilava arkiolohuone ja sauna suunniteltiin hyville näköaloille eli suunnittelussa prioriosoitiin perheen yhteiset tilat. Makuuhuoneet käsitettiin nukkumapaikoiksi, ei maisemien katseluun.

nevanlinna-5

Fimma toimituksen kerrosala yhteensä: 173m2

Käytetyn puutavaran tilavuus yhteensä: 222m2

Käytetyn puun hiilivarastomäärä n. CO2 kg: 160611 CO2 yht

Vastaa yhden suomalaisen hiilivarastoa: 15,6 vuotta

nevanlinna-pohja
nevanlinna-2
Ota yhteyttä

Jesse Törmänen
jesse@fimma.fi
044 545 7057

Seuraa somessa

Ihmisille turvallisia ja kestäviä koteja

Elektroniikkatie 3
FI-90590 Oulu

020 7870 440
Fimma Oy pidättää oikeuden muutoksiin.

2778538-9
Fimma Oy

Design by Slogan
Provided by Arohonka