fbpx

VILLA
VISIO

Sijainti: Tervo
Valmistumisvuosi: 2018
Kerrosala: 75 m2

Villa Visio 2018
visio-olohuone

Pohjois-Savon ensimmäinen massiivipuinen CLT koti Villa Visio valmistui Tervon kuntaan ekologisen loma-asumisen messualueelle. Luonnonkauniilla paikalla sijaitseva V-kirjaimen muotoinen rakennus ja sen rajaama terassi avautuvat Koskiveden järvimaisemaan. Monipuolisista tilakokemuksista koostuvassa kakkoskodissa on helppo hengittää ja rentoutua.

CLT haluttiin jättää myös ulkopinnassa näkyviin projektin kokeellisen luonteen mukaisesti, vaikkei materiaalilla ole vielä ulkokäyttöluokitusta. Villa Visiossa massiivipuuta on käytetty huomattavan paljon; materiaali ei rajoitu ainoastaan seiniin, vaan myös terassi, ala- ja yläpohjan rakenteet sekä vesikaton alusta ovat CLT:tä. Tuulettuvan ala- ja yläpohjan eristämiseen suunniteltiin ratkaisu tuotekehitysyhteistyössä Finnfoamin kanssa. Kohteen yksilöllisten lasidetaljien suunnittelussa yhteistyökumppanina toimi Klas1.

Villa Visio on tuoreen puun tuoksuinen kunnianosoitus suomalaiselle puulle ja sen ominaisuuksille, jotka saadaan entistä monipuolisemmin käyttöön pitkälle viedyn suunnittelun ja automatisoidun tekniikan avulla.

ikkuna detsku
visio-ikkunat

Fimma toimituksen kerrosala yhteensä: 90m2

Käytetyn puutavaran tilavuus yhteensä: 90m2

Käytetyn puun hiilivarastomäärä n. CO2 kg: 65472 CO2 yht

Vastaa yhden suomalaisen hiilivarastoa: 6,4 vuotta

Villa Eirtola, 2018
villa-visio-pohja-crop-white
visio-ruokailutila
founders
Ota yhteyttä

Jesse Törmänen
jesse@fimma.fi
044 545 7057

Seuraa somessa

Ihmisille turvallisia ja kestäviä koteja

Elektroniikkatie 3
FI-90590 Oulu

020 7870 440
Fimma Oy pidättää oikeuden muutoksiin.

2778538-9
Fimma Oy

Design by Slogan
Provided by Arohonka